Підприємство «Нововолинськводоканал» повідомляє про намір здійснити коригування діючих тарифів на послуги з централізоване водопостачання, водовідведення та  централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем).

 Відповідно до п.7 Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на формування житлово-комунальних послуг» від 1 червня 2011 року № 869, проводиться перерахунок тарифів шляхом  коригування лише тих складових частин структури тарифів за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення.
Діючі тарифи для всіх категорій споживачів встановлені підприємству «Нововолинськводоканал» рішенням виконавчого комітету Нововолинської  міської ради № 353 від 17 жовтня 2018 року, наступні::
– централізоване водопостачання –  8,46 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;
– централізоване водовідведення  –  9,98 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;
– централізоване постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових мереж ) – 8,81 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;
– централізоване водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових мереж ) – 10,39 грн. за 1 м. куб. з ПДВ.
У зв’язку з тим, що з 1 січня 2019 року змінилася ціна на електроенергію, ми вимушені коригувати діючі тарифи. Коригування діючих тарифів проводиться тільки по складовій витрат електроенергія, обсяги інших витрат, пов’язаних із провадженням ліцензованої діяльності залишилися без змін.
        У діючих тарифах розрахунки витрат по статті «Витрати на електроенергію» у складі прямих витрат вартість електроенергії становила  2,26159 грн./кВт. год  (без ПДВ), з 1 січня 2019 року –  2,77145 грн./кВт. год  (без ПДВ).
     Індекс зміни розміру вартості електроенергії 2,77145 /2,26159 грн = 1,225.
     Згідно поданих розрахунків, скореговані тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення зростуть на 5,8 % або 1,07 грн., вартість метра кубічного води та стоків разом – 19,51  грн. з ПДВ  в т. ч.
– централізоване водопостачання – 8,96 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;
– централізоване водовідведення  –  10,55  грн. за 1 м. куб. з ПДВ;
Тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) зростуть на 5,6% або 1,07 грн. вартість   становитиме 20,27 грн./куб. м. з ПДВ , в т. ч.
– централізоване постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових мереж ) –9,31 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;
– централізоване водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових мереж ) – 10,96 грн. за 1 м. куб. з ПДВ.
      Пропозиції та зауваження щодо  встановлення шляхом коригування тарифів на послуги централізованого водопостачання, водовідведення та централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових мереж) приймаються протягом 10 календарних днів з дня опублікування цього повідомлення.
Адміністрація підприємства «Нововолинськводоканал»