У зв’язку зі збільшенням вартості електроенергії, збільшенням розміру мінімальної заробітної плати, росту ставок зборів, податків, вартості матеріалів  підприємство «Нововолинськводоканал» 9 серпня 2016 року подало планові розрахунки тарифів до Національної комісії.

Формування тарифів на централізоване водопостачання, водовідведення та тарифи на централізоване постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) здійснюється відповідно до річних планів ліцензованої діяльності, економічно обґрунтованих планованих витрат, техніко-економічних розрахунків, кошторисів з урахуванням ставок податків і зборів, цін на матеріальні ресурси та послуги у планованому періоді.

Діючі на цей час  тарифи на послуги  «Нововолинськводоканалу» встановлені з 01.07.2014 року постановою Національної комісії від 13.06.2014 № 663 для всіх категорій споживачів у наступному розмірі:

– на послуги водопостачання –  3,96 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

– на послуги водовідведення  –  6,40 грн. за 1 м. куб. з ПДВ.

– разом 1 м. куб. становить 10,36 грн. з ПДВ.

На сьогодні діючі тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення не відшкодовують фактичні витрати, які необхідні для забезпечення стабільної роботи підприємства. Так, за результатами І півріччя 2016 року рівень відшкодування затвердженим тарифом фактичної собівартості на послуги  80,9%, підприємство отримало збитків на 1111,3 тис. грн.

Так, з часу встановлення діючого тарифу відбулося зростання основних складових тарифів, а саме:

  • витрат на електроенергію у зв’язку із зростанням тарифів на електроенергію на 58,6%;
  • витрат на реагенти (сіль) вартість зросла у 4,9 рази;
  • витрат на паливно-мастильні матеріали у зв’язку із зростання цін на бензин в середньому на 38%, дизпаливо – на 20,9% та ін.;
  • витрат на оплату праці у зв’язку із зростання мінімальної заробітної плати на 31,4%.
  • витрат на податки та збори в середньому на 26%.

Згідно поданих розрахунків, планові тарифи зростуть на 29,9 % вартість метра кубічного води та стоків разом – 13,46  грн. (вода – 6,28 грн. ,  каналізація – 7,18 грн.).

Тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) –  13,99 грн. (водопостачання  – 6,53 грн. та каналізація – 7,46 грн.), які передбачають витрати на проведення планових періодичних повірок квартирних засобів обліку холодної води, у тому числі їх демонтаж, транспортування та монтаж після повірки.

 Адміністрація підприємства