💦Що робить власник городу в 30-градусну спеку? Правильно, – поливає огірочки-помідорчики, перець, капусту, квітники, кущі. Надвечір водопровідна вода щедро ллється шлангами між грядками. І байдуже, що у сусідів по вулиці через це ледве цебенить вода в крані. Байдуже, бо сплачують власники городів не за фактичне використання води, а за нормою питного водопостачання на ведення підсобного господарства.

🌱🌳Нещодавно прийняті зміни спонукатимуть власників городів не лити воду без міри. Зокрема, уже з жовтня норма витрат води на полив присадибних ділянок і зелених насаджень становитиме 72 м³/рік на одне домогосподарство. При цьому нарахування за використання води на господарські потреби буде розподілене рівними частинами протягом року – 6 м³/місяць. Нові суми власники приватних садиб уже побачать у платіжках за жовтень.

❗ВАЖЛИВО! Зміни стосуються лише близько 2400 мешканців Нововолинської громади, які проживають у приватному секторі та не мають лічильників води. Абоненти, які мають прилади обліку води, сплачуватимуть за поливання зелених насаджень відповідно до показників лічильника.

↪Рясні опади, рішення не поливати присадибну ділянку не припиняють нарахування на полив. Якщо у вас немає лічильника води, то за поливання присадибної ділянки доведеться заплатити фіксовану суму.

✅Економити та впливати на розмір водоспоживання у будинку власник може завдяки приладу обліку – лічильнику. Встановивши його, споживач буде регулювати та вести облік свого водокористування, а відтак – сплачувати лише за фактично використану воду.


Рішення виконавчого комітету Нововолинської міської ради від 03.09.2024 №832 “Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 17 липня 2014 року №275 “Про затвердження норм питного водопостачання (норм споживання холодної води) підприємству “Нововолинськводоканал”