КП «Нововолинськводоканал» повідомляє про намір здійснити коригування діючих тарифів на послуги з централізоване водопостачання та централізованого водовідведення.

Відповідно до п.7 Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на формування житлово-комунальних послуг» від 1 червня 2011 року № 869 , проводиться перерахунок тарифів шляхом  коригування лише тих складових частин структури тарифів за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення.

Діючі тарифи для всіх категорій споживачів встановлені КП «Нововолинськводоканал» рішенням виконавчого комітету Нововолинської  міської ради № 672 від 28 грудня 2023 року, наступні:

– централізоване водопостачання –  33,97 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

– централізоване водовідведення  –  28,99 грн. за 1 м. куб. з ПДВ

Строк дії тарифів – 2024 рік. Тарифи встановлені з можливістю їх коригування протягом строку дії у відповідності та врахування вимог, визначених  Порядком формування тарифів. Дані тарифи вважаються діючими до затвердження нових.

Суттєві зміни цін на ринку енергоносіїв мають постійний характер та не залежать від господарської діяльності підприємства. У зв’язку з тим , що ціна на електричну енергію  зросла ми вимушені коригувати діючі тарифи.

Коригування діючих тарифів проводиться лише по одній складовій витрат – це витрати на електроенергію, обсяги інших витрат, пов’язаних із провадженням ліцензованої діяльності залишилися без змін.

У діючих тарифах розрахунки витрат по статті «Витрати на електроенергію» у складі прямих витрат вартість електроенергії становила  5,87053 грн./кВт. год. (без ПДВ),  на даний момент середньозважена ціна електроенергії з урахуванням тарифу на послуги передачі та розподілу (рахунок за липень 2024 року) –  8,48583   грн./кВт. год.  (без ПДВ). 

Витрати на електроенергію у діючому тарифі на централізоване водопостачання становлять 11269,4 тис. грн., у скоригованих тарифах –15997,4 тис. грн., що на 4728,0 тис. грн більше, ріст склав 42 % ; на централізоване водовідведення  – 10825,4 тис. грн., у скоригованих тарифах – 15886,1 тис. грн., що на 5060,7 тис. грн. більше, ріст склав 46,7%.

Коефіцієнт коригування витрат на електричну енергію в структурі тарифу становить 1,443. Питома вага електричної енергії без урахуванням ПДВ у структурі тарифу по централізованому водопостачанню та централізованому водовідведення – 27,7%.


Згідно поданих розрахунків, скореговані тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення зростуть на 9,5% або 5,98 грн., вартість метра кубічного води та стоків разом – 68,94  грн. з ПДВ  в т. ч.

– централізоване водопостачання – 36,58 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

– централізоване водовідведення  –  32,36  грн. за 1 м. куб. з ПДВ.


Пропозиції та зауваження щодо  скоригованих тарифів  на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення приймаються протягом 10 календарних днів з дня опублікування цього повідомлення на офіційному веб-сайті КП «Нововолинськводоканал» за адресою: м. Нововолинськ,  пр. Перемоги, 20 або на електронну адресу: vodokanal@nov-rada.gov.ua (із зазначенням в темі листа «зауваження і пропозиції до тарифів»).

Адміністрація КП «Нововолинськводоканал» НМР